Ekonomi

F&G Annuities & Life İlk Çeyrekte Gelirlerini Artırdı, EPS Tahminleri Iskaladı

DES MOINES, Iowa – Yıllık gelir ve hayat sigortası çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından F&G Annuities & Life, Inc. (NYSE: FG), 31 Mart 2024 tarihinde sona eren ilk çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Şirket, karşılaştırmalı bir rakam vermeyen analist beklentilerini aşarak 3,3 milyar dolara ulaşan önemli bir gelir artışı bildirdi. Ancak şirket hisse başına kazançta (EPS) yetersiz kaldı ve analistlerin 1,08 dolarlık tahminine karşılık 0,76 dolar elde etti.

İlk çeyrekte bir önceki yıla kıyasla belirgin bir iyileşme kaydedildi; adi hisse senedi sahipleri için net kazanç 111 milyon dolar ya da seyreltilmiş hisse başına 0,88 dolar olarak gerçekleşti. 2023’ün ilk çeyreğindeki 195 milyon dolarlık ya da hisse başına -1,56 dolarlık net zarara kıyasla önemli bir iyileşme kaydedildi.

Düzeltilmiş net kazançlar da geçen yılın aynı çeyreğindeki 61 milyon $ veya hisse başına 0,49 $’a kıyasla 108 milyon $ veya hisse başına 0,86 $’a ulaşarak artış gösterdi. Bu iyileşme, brüt satışların %6 artışla 3,5 milyar dolara, yönetim altındaki varlıkların (AUM) %10 artışla 49,8 milyar dolara yükselmesi ve kredi ile ilgili değer düşüklüklerinin minimum düzeyde olduğu güçlü bir yatırım portföyü performansı gibi faktörlerin bir araya gelmesine bağlanmaktadır.

Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Chris Blunt, şirketin performansıyla ilgili olarak şunları söyledi: “İlk çeyrekte akış reasüransından önce yönetilen varlıklarda rekor kırarak 58,0 milyar $’a ulaştık ve bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla %18’lik bir artış kaydettik.”

“Büyüme, perakende ve kurumsal piyasa satışlarımızın desteğiyle 2023’ün ilk çeyreğine göre %6’lık bir artışla 3,5 milyar dolarlık brüt satıştan kaynaklandı.”

Karışık finansal sonuçlara rağmen, şirketin hisseleri kazanç açıklamasının ardından %0,1’lik marjinal bir artış göstererek nispeten nötr bir piyasa tepkisine işaret etti. Bu hafif hareket, EPS ıskalamasını gölgede bırakan birincil etken olarak gelir artışını yansıtmaktadır.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin ileriye dönük beklentileri basın açıklamasında yer almadığından, gelecek dönemler için analist konsensüsü ile karşılaştırma yapmak zorlaşıyor.

Bununla birlikte, şirketin 2024 yılında çift haneli brüt satış büyümesi görünümüne olan güveni ve RILA ürününün lansmanı ile F&G Annuities & Life, büyüme yörüngesi ve güçlü getiri sağlamaya devam etme yeteneği konusunda iyimserliğini koruyor.

Yatırımcılar ve analistler F&G’nin performansını, özellikle de şirketin güçlü satış kanallarından nasıl yararlandığını ve daha fazla büyüme ve kârlılık sağlamak için yatırım marjlarını ve işletme giderlerini nasıl yönettiğini yakından izlemeye devam edecekler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
dragos evden eve nakliyat
tuzla eşya depolama
Başa dön tuşu