Haber

Bloomberg: Erdoğan’ın seçimi kaybetmesinden mutlu olacaklar

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, “2023’ün en önemli seçimleri Türkiye’de yapılacak” Başlık bir makalede yayınlandı. Bobby Ghosh imzalı yazıda, Şubat ayında Nijerya’da ve Ekim ayında Pakistan’da yapılacak seçimlere atıfta bulunularak, “Ancak en önemli [seçimler] şüphesiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki iktidarını üçüncü on yıla çıkarmaya çalışacağı 18 Haziran’da yapılacak.”söylendi.

“BATI, ERDOĞAN’IN GİDİŞİNİ GÖRMEKTEN MEMNUN OLACAK”

Seçim sonuçları, Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’daki başkentler ile Washington ve Moskova’daki jeopolitik ve ekonomik hesapları şekillendirecek.”Sözlerin yer aldığı yazı şöyle devam etti:

“Batılı cumhurbaşkanları Erdoğan’ın gitmesinden memnun olacaklar. Rusya’dan füze savunma sistemleri satın alarak NATO güvenliğini baltaladı, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğini engelleyerek ittifakı bozdu, defalarca Avrupa’yı mülteci akınına uğratmakla tehdit etti ve son aylarda “Ankara’nın” Washington ile ilişkiler o kadar gergin ki, üst düzey Türk yetkililer ABD’yi rutin olarak Erdoğan’a karşı bir darbeyi desteklemekle ve terörist gruplarla işbirliği yapmakla suçluyor.”

“YENİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 20 YILDA İNŞA ETTİĞİ YAPIYI YIKMAK ZORUNDADIR”

Akademisyen Selim Koru, David Gosh ile ilgili görüşlerini bildirdi. “Erdoğan’ın dünya görüşü çoğu Batılının düşündüğünden daha radikal”söylenmiş.

EDAM Başkanı Sinan Ülgen de Erdoğan’ın seçimleri kaybetmesi durumunda bunu söyledi. “Halefi, Türkiye’yi Batılı bir ülke olarak konumundan daha rahat olan farklı bir dış politika aktörüne dönüştürecek”dile getirildi.

Analizi yazan Gosh, şu ifadeleri kullandı:

“Fakat bu olsa bile, kimse 180 derecelik hızlı bir dönüş beklememeli. Erdoğan’ın radikal dünya görüşünün tohumlarını Türk kurumlarına -hükümet, ordu, akademi, dini kurumlar ve medya – ekmek için 20 yılı vardı. 19 Haziran’da geliyor “Erdoğan kendi yaptığı yapıyı yıkmak zorunda kalacak. Bu görev zor olacaktır çünkü AK Parti değişime şiddetle direnen meclisteki varlığını sürdürecektir.”

“ERDOĞAN, RAKIP OLARAK KILIÇDAROĞLU’NU TERCİH ETTİ”

Altılı tabloya değinen Gosh, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öne çıkan iki aday olduğunu yazdı. Erdoğan’ın kendisine rakip olarak Kılıçdaroğlu’nu tercih edeceğini savunan Tanrım, “Pek çok Türk siyasi analist, daha genç ve daha karizmatik İmamoğlu’nun daha güçlü bir rakip olacağını söylüyor”dedim.

“BATI BAŞKANLARI diken üstünde OLACAK”

Erdoğan’ın ekonomiye ilişkin karamsarlığı giderme çabaları “Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’dan gelen yatırımlarla Rusya lideri Vladimir Putin, Türkiye’yi Rusya’nın doğal gaz ihracatı için bir merkez haline getireceğinden emin.”Gosh’u savunmak, “Türkler oy kullanana kadar Batılı devlet başkanları tetikte olacak”sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
dragos evden eve nakliyat
tuzla eşya depolama
Başa dön tuşu